PROHLÁŠENÍ SPOLEČNOSTI KORRES OHLEDNĚ TESTOVÁNÍ PRODUKTŮ I JEJICH JEDNOTLIVÝCH SLOŽEK NA ZVÍŘATECH

PM
Tým Profimed
čtení na 2 min
Sdílet na
Společnost Korres se zavazuje, že je proti testování na zvířatech a žádné své produkty ani jednotlivé složky používané pro výrobu svých finálních produktů na zvířatech netestuje. Společnost Korres se zavazuje, že nespolupracuje s externími firmami, které by testování produktů na zvířatech prováděly v kterékoliv fázi výroby až po prodej finálního produktu. Testování produktů Korres probíhá formou ´in vitro´ v laboratořích za použití syntetických keratinocytů, nebo formou ´in vivo´ využitím dobrovolníků pod odborným dohledem dermatologů případně jiných specialistů dle povahy testování (např. oftalmologů).

Před začátkem platnosti legislativy evropské unie zakazující testování kosmetických produktů na zvířatech měly všechny příslušné certifikační orgány (např. BUAV nebo program Leaping Bunny) zaměřené na požadování „cruelty-free“ certifikátů od výrobců kosmetických výrobků i jednotlivých složek své opodstatnění. Tento postup jsme přísně následovali, abychom zajistili, že žádná ze složek použitá v naších výrobcích nebyla testována na zvířatech. V roce 2008 jsme jako malá kosmetická značka navíc učinili odvážný krok – začali jsme uvádět tzv. FORMULA FACTS – seznam, který v transparentní formě komunikuje procentuální podíl přírodních složek našich výrobků spolu se seznamem ingrediencí, kterým se vyhýbáme, a otevřeně odpovídali na časté otázky včetně právě testování produktů na zvířatech.


Evropská legislativa od března 2009 jasně zakazuje jakékoliv testování kosmetických ingrediencí a výrobků na zvířatech. Zároveň v rámci Evropské unie zakazuje distribuci výrobků, které byly subjektem testování na zvířatech v jakékoliv fázi produkce. Tato legislativa se vztahuje jak na výrobce jednotlivých složek, tak na výrobce finálních výrobků. KORRES dodržuje všechny aspekty národní a evropské legislativy a používá výzkum a technologie tím nejšetrnějším způsobem pro pleť a životní prostředí.

 

KORRES není aktívní na čínském trhu a nebyl zde aktívní od zjištění, že čínský kosmetický registrační systém zahrnuje nutnost testovat produkty zde prodávané na zvířatech.

Potřebujete poradit?

Napište našim odborníkům
MUDr. Alena Krugová
odborná konzultace dentální péče
Valentyna Nikolenko
odborná konzultace doplňků stravy
Dostupnost na prodejnách
Kliknutím na prodejnu zjistíte adresu a otevírací dobu
Adresa
Telefon
Email
Google Maps Detail prodejny