Sexy vlasy

PM
Tým Profimed
čtení na 4 min
Sdílet na
Silné, zdravé a zářící vlasy – takové je chceme mít všechny. Ale jak toho docílit? S vlasy je to podobné jako s květinami, pokud mají vykvést, musíte pečovat nejen o ně, ale především dobře vyživovat půdu, ze které rostou. Stejně tak tajemství sexy vlasů tkví ve správné péči o vlasy i pokožku hlavy a třech klíčových produktech používaných při jejich mytí: šamponu, masky a kondicionéru.

JAK TO FUNGUJE

Proč je tak důležité používat všechny tři? Šampon sice efektivně odstraňuje z vlasů i pokožky hlavy maz, prach i další nečistoty, ale zároveň otvírá strukturu jednotlivých vlasů  a ty se tak stávají křehkými a náchylnými k lámání. Proto je potřeba nanášet důsledně po každém mytí kondicionér, který dodá povrchu vlasů živiny, lesk a zase uzavře a vyhladí vlasové folikuly, čímž usnadní i jejich rozčesávání. Kondicionér působí vlastně jako takový ochranný štít. Je lehký a vaši kštici nijak nezatěžuje. Působí však pouze na povrchu vlasů a není schopen se dostat hlouběji do jejich struktury.

Jenže právě chcete-li dosáhnout maximálního účinku, musíte vlasy i pokožku vyživit do hloubky. A to je úkol pro masku. Ta proniká hluboko do vlasu, dodává mu potřebné živiny, regeneruje případná poškození a celkově posiluje jeho zdravý růst. Maska se aplikuje na šamponem umyté a „otevřené“ vlasy od kořínkům ke konečkům, nechá se působit asi 5 minut. Poté je třeba ji důkladně opláchnout a následným použitím kondicionéru vlas opět uzavřít.

Britský kadeřník celebrit Lee Stafford ohledně použití masky radí: „Masku aplikujte při každém mytí, dokud se stav vašich vlasů nezlepší. Následně, pro udržení zdravých a krásných vlasů, stačí používat jednou týdně.“ A Lee dále říká, že použitím šamponu, masky a kondicionéru z jedné řady získáte nejvíce benefitů, protože jednotlivé složky i látky se vzájemně podporují.

Pro krásné, pevné a zdravé vlasy navrhl tento známý londýnský kadeřník svoji vlastní řadu Hair Growth, která vlasům dodá optimální výživu, podpoří jejich regeneraci i růst a zároveň zabraňuje vypadávání vlasů. Šampon Lee Stafford Hair Growth Shampoo nejdříve díky unikátnímu obsahu vyživujícího a hydratačního komplexu založeného na rostlinných proteinech vyživuje a posiluje vlasové kořínky, hydratuje pokožku hlavy a vytváří na ni vyrovnané pH, čímž urychluje růst kvalitních vlasů. Maska Lee Stafford Hair Growth Treatment poté proniká do hloubky vlasů, které kompletně vyživuje a hydratuje, takže po jejím použití jsou vlasy plné vitality, síly a zdravého lesku. A nakonec je po důkladném opláchnutí masky potřeba použít kondicionér Lee Stafford Hair Growth Conditioner. Ten uzavře vlasové folikuly a zabrání tak jejich lámání, díky antioxidačnímu extraktu ze zeleného čaje navíc chrání kštici před vnějšími vlivy jako je tepelné poškození fénem či žehličkou a redukuje vznik volných radikálů způsobených UV zářením.

JEN PRODUKTY NESTAČÍ

K tomu, aby byly vlasy krásné a zdravé, ale nestačí jen kvalitní produkty, stejně důležité je i to, zda si myjeme vlasy správně. Nejvhodnější je podle kadeřníků mytí vlasů ve sprše, kde volně splývají dolů. Zabráníme tak jejich zbytečnému cuchání a lámání, které křehké mokré vlasy často postihuje.

Vlasy nejprve od kořínků ke konečkům důkladně namočíme, poté přidáme vhodné množství šamponu (asi velikosti lískového oříšku) a jemnými krouživými pohyby u hlavy napěníme. Postupně pěnu nanášíme na celkovou délku vlasu. Lee Stafford doporučuje umýt hlavu pokaždé dvakrát: „První umytí smývá nečistoty, druhé více pění a dostává potřebné látky přímo dovnitř vlasu a do pokožky hlavy,“ říká. Po důkladném umytí je potřeba vlasy opatrně vysušit ručníkem a poté nanést od kořínků ke konečkům vyživující masku. Poslední tečkou je po důkladném opláchnutí a opětovném prosušení ručníkem kondicionér, který vlasy zavře a připraví na další úpravy. Vlasy následně ještě šetrně rozčešte – například dřevěnými kartáči, které mají buď přírodní kančí štětiny nebo bodliny zasazené v přírodní gumě. Skvěle rozčešou i ty nejdelší vlasy, mechanicky nepoškodí jejich strukturu a zároveň jemně promasírují pokožku hlavy.

Produkty

Potřebujete poradit?

Napište našim odborníkům
MUDr. Alena Krugová
odborná konzultace dentální péče
Valentyna Nikolenko
odborná konzultace doplňků stravy
Dostupnost na prodejnách
Kliknutím na prodejnu zjistíte adresu a otevírací dobu
Adresa
Telefon
Email
Google Maps Detail prodejny